Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politiek forum

donderdag 1 september 2022

19:30 - 21:15
Locatie

Gemeentekantoor, Stationsstraat 25

Toelichting

De gehouden presentaties zijn toegevoegd bij het agendapunt.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. A

    19.30 - 20.00 uur
    Informerende sessie


    De gemeente Winterswijk gaat starten met de omgevingsvisie voor de bebouwde kom. De omgevingsvisie gaat over uw dagelijkse leven. Over hoe u leeft, woont, werkt, onderneemt, studeert en ontspant in uw gemeente. Daarom maken we de omgevingsvisie graag samen met ú. Dat hebben we gedaan voor het buitengebied en dat doen we nu ook voor de bebouwde kom. Beide voegen we later samen tot één Omgevingsvisie gemeente Winterswijk.


    Tijdens het politiek forum wordt het participatieplan toegelicht. Hierin staat beschreven hoe de gemeente inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke organisaties, belangengroepen en partners gaat betrekken bij het opstellen van de omgevingsvisie.

  2. B

    20:15 - 21:15 uur
    Informerende interactieve sessie


    Winterswijk heeft een mooi en succesvol centrum waar we als inwoners en gemeente trots op zijn. Dat succes is niet vanzelfsprekend. Daarom heeft de gemeente samen met belanghebbenden de centrumvisie ‘Hart van Wenters’ – Werk aan Winterswijk’ opgesteld. In september 2021 heeft de gemeenteraad deze visie vastgesteld. Na planvorming en bureauselectie kunnen we nu concreet aan de slag met de eerste stap uit de centrumvisie: de herontwikkeling van de Markt. De Markt is op marktdagen gezellig druk en sfeervol, maar daarbuiten is het voornamelijk een groot plein met weinig sfeer. De komende maanden zullen we - samen met belanghebbenden en betrokkenen - gaan werken aan de eerste schetsontwerpen voor een nieuwe inrichting.


    We informeren deelnemers van het politiek forum op 1 september over het te doorlopen proces en vragen hen al eens om hun eerste input voor het vervolg tijdens een interactief gedeelte.