Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsvergadering

donderdag 30 mei 2024

19:30 - 23:30
Locatie

Raadhuis, mevr. Kuipers-Rietbergplein 1

Voorzitter
Burgemeester B.J.J. Bengevoord
Toelichting

* Deze agenda is in bewerking. Na de algemene raadscommissie is bekend welke onderwerpen als akkoordstuk zullen worden behandeld in deze raadsvergadering.
* U bent als publiek van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Zodra de zaal vol is, kunt u de vergadering op een scherm in de trouwzaal volgen of via de livestream op www.winterswijk.nl/gemeenteraad (klik op ‘uitzending bekijken’).
* Insprekers kunnen zich tot aanvang van de vergadering aanmelden bij de raadsgriffie via griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 543.

Agendapunten

  1. 1
    Opening
  2. 2
    Vaststellen agenda
  3. 3
    Mededelingen
  4. 4
    Spreekrecht publiek
  5. 5
    Vragenhalfuurtje voor raadsleden
  6. 6
    Afhandeling ingekomen stukken
  7. A

    Na de algemene commissievergadering voorafgaand aan deze raadsvergadering is bekend welke onderwerpen als akkoordstuk worden behandeld in deze raadsvergadering.

  8. B

    Over deze agendapunten vindt beraadslaging plaats in de raadsvergadering.


  9. B.1

    Het college heeft onlangs het Reglement burgerlijke stand Gemeente Winterswijk 2024 vastgesteld. In dat reglement is onder andere bepaald dat iedereen aangewezen kan worden als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag om een huwelijk te voltrekken. Door de vaststelling van dit nieuwe reglement is een wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van leges 2024 (legesverordening) noodzakelijk. In de huidige tekst in de legesverordening mogen nu alleen leges worden geheven voor een buitengewoonambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag van een persoon als deze lid is van het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad of werkzaam bij de gemeente Winterswijk. Deze tekst wordt door middel van het Wijzigingsbesluit Verordening op de heffing en invordering van leges 2024 aangepast zodat ook leges geheven kan worden voor iedereen die aangewezen wil worden als onbezoldigd ambtenaar van de burgerlijke stand voor één dag. Het college stelt de raad voor om het wijzigingsbesluit Legesverordening Winterswijk 2024 vast te stellen.

  10. C
    Sluiting