- Locatie
Theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11
- Voorzitter
- Burgemeester J. Bengevoord
- Toelichting
-
Deze raadsvergadering vindt plaats in de Mondriaanzaal van Theater de Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk. In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het voor publiek alleen mogelijk om deze digitaal te volgen, via de website www.winterswijk.nl/gemeenteraad, vervolgens kiest u voor ‘uitzending bekijken’.
De mogelijkheid om in te spreken over de kadernota was op woensdag 9 juni; op 24 juni is geen ruimte om in te spreken over de Kadernota.
Als u wilt inspreken over één van de overige agendapunten, dan kunt u zich tot uiterlijk
donderdag 24 juni 18.30 uur aanmelden bij de raadsgriffie via griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543 - 543 543).
Op dinsdag 22 juni vond de eerste termijn plaats van de behandeling van de kadernota 2022 (agendapunt 1). Op donderdag 24 juni worden de overige agendapunten behandeld en aansluitend de tweede termijn van de behandeling van de kadernota, gevolgd door besluitvorming. - Agenda documenten
Agendapunten
-
1Heropening
-
4
(alleen mogelijk voor agendapunten 2 tot en met 11)
Bijlagen
-
AAkkoordstukken
-
A.2
Op grond van de Wet gemeenschappelijke regelingen wordt de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld zienswijzen naar voren te brengen over de ontwerpbegroting van gemeenschappelijke regelingen. Het college stelt de raad kennis te nemen van de jaarstukken 2020 van de Sociale Dienst Oost Achterhoek en geen zienswijzen in te dienen op de ontwerp-programmabegroting 2022 van het nieuw te vormen Werkleerbedrijf.
Bijlagen
-
A.3
Op 13 april 2021 heeft het college een principebesluit genomen om medewerking te verlenen aan een herziening van het bestemmingsplan. De bestaande bedrijfsbebouwing op de es wordt verwijderd, waardoor deze weer in ere wordt hersteld. Daarnaast wordt aan de overzijde van de weg compensatiewoningen gerealiseerd. Het initiatief past niet innen de uitgangspunten van de omgevingsvisie buitengebied. Daarom stelt het college de raad voor een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Als de raad met dit voorstel instemt, wordt het plan verder uitgewerkt en een bestemmingsplanprocedure in gang gezet.
Bijlagen
-
A.4
De eigenaar van het perceel aan de Groenloseweg 112 heeft verzocht om herziening van het bestemmingsplan voor het verbouwen van een schoppe tot burgerwoning en het perceel in gebruik te nemen voor woondoeleinden. De gronden ter plaatse maken planologisch onderdeel uit van het agrarisch bedrijf aan de Groenloseweg 114-115. Vanaf 14 april 2021 heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan ‘Groenloseweg 112’ vast te stellen.
Bijlagen
-
A.5
Op het perceel Boldermansweg 15 in Winterswijk Huppel staat een woning met enkele bijgebouwen. Er is een installatiebedrijf gevestigd op dit perceel, ondergeschikt aan de woonbestemming. Op het perceel staan meer bijgebouwen dat is toegestaan. De eigenaar heeft gevraagd de bestaande bijgebouwen te legaliseren en een extra bijgebouw mogelijk te maken, tot een totale oppervlakte van 250 m2 aan bijgebouwen. Het ontwerpbestemmingsplanning heeft vanaf 31 maart gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan Boldermansweg 15 vast te stellen.
Bijlagen
-
A.6
De eigenaar van het perceel aan de Schoolweg 20 in Winterswijk Woold heeft een verzocht om binnen de woonbestemming een extra woning mogelijk te maken in de huidige tuin van de bestaande woning. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 31 maart gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan Schoolweg 20 vast te stellen.
Bijlagen
-
A.7
De eigenaar van het perceel aan de Meddoseweg 40 in Winterswijk Meddo heeft verzocht om het bestemmingsplan aan te passen. De aanpassing betreft de uitbreiding van een speelhal en een loods ten behoeve van opslag bij de camping. De speelhal wordt uitgebreid met ca. 2.450 m2 en de loods met 250 m2. Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 17 maart gedurende zes weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Het college stelt de raad voor het bestemmingsplan ‘Sevink Molen’ vast te stellen.
Bijlagen
-
A.9
Het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties is een rapportage over de gemeentelijke grondexploitaties en is opgebouwd uit 3 delen. Het gaat om een overall analyse van de gemeentelijke grondexploitaties waarin onder andere wordt ingegaan op de programma’s in de exploitaties, een financiële analyse over de resultaten, kosten, opbrengsten en risico’s van de grondexploitaties en een overzicht van de projecten in de grondexploitatie. Het college stelt de raad voor om MPG 2020 vast te stellen en daarmee in te stemmen met de bij de jaarrekening 2020 geactualiseerde grondexploitatieberekeningen en de uitgangspunten die voor de grondexploitatieberekeningen zijn gehanteerd.
Bijlagen
-
BBespreekstukken
-
B.8
De raad heeft in een motie op 1 oktober 2020 het college verzocht uiterlijk bij de behandeling van de kadernota 2022 een realistische planning voor te legen ten aanzien van de doortrekking van de Dingstraat. Het college stelt de raad voor om af te zien van doortrekking van de Dingstraat door middel van een tunnel en het college opdracht te geven nader onderzoek te doen naar de kosten en effecten van alternatieven.
Bijlagen
-
B.10
Met de jaarstukken legt het college verantwoording af over het afgelopen jaar en doet het college verslag van de uitvoering van de begroting. Zoals gebruikelijk bestaan de jaarstukken uit het jaarverslag en de jaarrekening. Het college stelt de raad voor om de jaarrekening en het jaarverslag 2020 vast te stellen. Daarnaast stelt het college de raad voor om de verantwoording Single Information Single Audit (SiSa) en diverse financiële mutaties vast te stellen.
Bijlagen
-
B.11
Eind 2019 hebben de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk besloten te komen tot één uitvoeringsorganisatie Werk en Inkomen binnen het sociaal domein. De gemeenten komen daarmee weer in de 1e lijn en de Sociale Dienst Oost Achterhoek wordt een tweedelijns uitvoeringsorganisatie. De gemeenten en de uitvoeringsorganisatie gaan nauwer samenwerken. Op basis van de eind 2020 door de gemeenteraden vastgestelde ‘rapportage tussenresultaten’ is een inrichtingsplan Samen aan het stuur opgesteld. Het college stelt de raad voor in te stemmen met het inrichtingsplan Samen aan het stuur.
Bijlagen
-
C.1
Bijlagen
Moties
Titel Toekomstbestendige Post -
C.12
Bijlagen
Moties
Titel Verlengen inschrijftermijn ondernemerslening -
DSluiting