- Locatie
Raadhuis, mevr. Kuipers-Rietbergplein 1
- Voorzitter
- Wim Elferdink
- Toelichting
-
* Publiek is van harte welkom bij de vergadering aanwezig te zijn. De vergadering is ook via een livestream te volgen (of later terug te zien) op https://winterswijk.raadsinformatie.nl, klik vervolgens op ‘Uitzendingen’.
* Insprekers kunnen zich tot 18.30 uur aanmelden bij de raadsgriffie via griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543-543 543). U kunt alleen inspreken over een onderwerp dat op de agenda van de raadscommissie staat (wilt u een niet-geagendeerd onderwerp aan de orde stellen? Dat kan alleen bij de raadsvergaderingen, doorgaans twee weken na de algemene raadscommissie). - Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening en mededelingen
-
2Vaststelling agenda
-
3
Inspreken tijdens de algemene raadscommissie is alleen mogelijk over raadsvoorstellen die op de agenda staan.
-
4
Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
Nieuwe (landelijke) wetgeving, jurisprudentie en maatschappelijke ontwikkelingen maken het noodzakelijk om de marktverordening van tijd tot tijd te actualiseren. De VNG ondersteunt gemeenten hierin door de door haar opgestelde Model Marktverordening beschikbaar te stellen. De VNG heeft in 2022 de Model-Marktverordening volledig herzien. Aanleiding voor herziening van de Model-Marktverordening was onder meer de inwerkingtreding van de Europese Dienstenrichtlijn, de implementatie daarvan in de Nederlandse Dienstenwet en verschillende ontwikkelingen in de jurisprudentie. De Marktverordening van de gemeente Winterswijk stamt uit 2005 en is niet meer actueel. Om te zorgen dat de warenmarkt in Winterswijk toekomstbestendig blijft, stelt het college de raad voor om de Marktverordening Winterswijk 2025 -met bijbehorende toelichting- vast te stellen, onder gelijktijdige intrekking van Marktverordening Winterswijk 2005.
Bijlagen
-
7
De GGD Noord- en Oost-Gelderland is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten. Alle deelnemende gemeenten aan deze gemeenschappelijke regeling nemen de basisproducten van de GGD af die betrekking hebben op de Publieke gezondheid. Deze taken liggen vast en worden omschreven in de Wet publieke gezondheid (Wpg). Met uitzondering van de gemeente Apeldoorn nemen de overige 21 gemeenten ook de taken af die betrekking hebben op de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) 4-18 jaar. De gemeenten bekostigen de basisproducten op basis van een bijdrage per inwoner aan de GGD voor de publieke gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Daarnaast biedt de GGD aan diverse partijen op contractbasis andere producten aan. Met bijgevoegde Uitgangspuntennota 2026 wil de GGD NOG de gemeenten in staat stellen om beter en eerder te sturen op de inhoudelijke en financiële kaders voor de begroting 2026. Het DB verzoekt de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten vóór 1 maart 2025 hun zienswijzen toe te zenden. Deze zienswijzen worden betrokken bij het opstellen van de Programmabegroting 2026, die in concept aan de raden toegezonden zal worden. Ook ten aanzien van deze concept Programmabegroting kunnen gemeenten hun zienswijzen indienen. Het college stelt de raad voor om (1) kennis te nemen van de Uitgangspuntennota 2026 GGD Noord- en Oost- Gelderland en (2) een zienswijze in te dienen, bestaande uit 8 opsommingen (te lezen in het conceptraadsbesluit).
Bijlagen
-
8Rondvraag
-
9Sluiting